Go to Top


Verksamhet

SYD-ÖSTERBOTTENS PLANTSKOLA startade sin verksamhet 1954. Plantskolan är idag den största plantskolan i landskapet Österbotten mätt i växt produktion. Plantskolan har ca. 6-12 personer anställda beroende på årstid. Största delen av växterna säljs i partihandel åt städer, kommuner, anläggare, plantbutiker och andra plantskolor.

Plantskolan är medlem av Finlands plantskoleodlare


Mål och Vision

Plantskolans mål är att själv producera maximalt med växter i Finland för ett finskt klimat på ett konkurrenskraftigt sätt. På så sätt säkerställer vi finska arbetsplatser i en levande landsbygd och bibehåller traditionerna av trädgårdsodling och kunnande i nejden.


Parti kunder

För er vill vi kunna erbjuda ett fullständigt utbud av både inhemska och importerade växter av högsta kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris


Privatkunder

För er vill vi att ni genom att besöka vår plantbutik i Pörtom blir inspirerade till nya ideer för din trädgård. Det hoppas vi uppnå genom vår unika plantbutik med ett stort urval av växter, tillbehör samt information och tips kring hur man enkelt skapar eller bygger vidare på sin egen dröm trädgård.

Gardencenter2